De vijf beste comicverfilmingen

Eén van de redenen waarom comics zo populair zijn, is omdat er veel van worden verfilmd. Menig superheld wordt van stal gehaald om hun krachten op het witte doek te laten zien. De verfilmingen waren echter niet altijd even succesvol. Hieronder staan de beste vijf op een rijtje.

5. Watchmen

Het verhaal dat onverfilmbaar werd geacht, maar regisseur Zack Snyder durfde het aan. Watchmen. Voor liefhebbers van het originele werk viel er te smullen van de plaatjes die rechtstreeks uit de boeken leken te komen.

4. Spider-Man 2

Er zijn meerdere Spider-Man verfilmingen geweest. De beste daarvan is het tweede deel van de eerste trilogie, met Tobey Maguire als de superheld. Hij neemt het op tegen Doc Ock, de bekende vijand uit de stripreeks.

3. Iron Man

Iron Man kun je meer als science-fiction kunnen zien, dan als superheldenfilm. Tony Stark ontwikkelt een robotisch pak waarmee hij kan vliegen en enorm sterk wordt. Robert Downey Jr. speelt de rijke playboy met verve in deze achtbaanrit.

2. The Dark Knight

Toen Christopher Nolan de nieuwste Batman-trilogie ging regisseren, tilde hij de Batman-verfilming naar een hoger niveau, met The Dark Knight als hoogtepunt. En een glansrol voor Heath Ledger als doodenge – en voor vele fans de ultieme – Joker.

1. The Avengers

Marvel heeft grote namen uit hun strips bij elkaar gebracht in één film met een voorgeschiedenis. In afzonderlijke films werden Captain America, Hulk, Thor en Iron Man opgeroepen om bij elkaar te komen.  Het resulteerde in The Avengers als climax. Groots spectakel op het witte doek.

Reacties zijn gesloten.