De tentoonstelling in het Haagse museum wordt verlengd

In het Haagse Meermanno Museum wordt dit jaar de tentoonstelling strips gehouden. Er is nog de mogelijkheid tot het einde van de voorjaarsvakantie om de strips te komen bezichtigen.

Strips zijn nog steeds populair

r0-03-363-204-458-strip_meermanno_tekenen

Cursus striptekenen

Dit jaar is door maar liefst 13.500 stripfans de tentoonstelling bezocht. Nog altijd trekken de strips vele mensen aan, zo zegt het boekenmuseum. Niet alleen kinderen zijn er helemaal weg van, ook volwassenen nemen de moeite om de strips te zien. In het museum zullen de strips nog tot 2 maart aanwezig zijn. Op de tentoonstelling zullen vier kenners aanwezig zijn die meer vertellen over hun favoriete beeldverhalen. Tot slot kan je zelf ook aan de slag gaan. Want er wordt de mogelijkheid gegeven een eigen strip te tekenen. Als kers op de taart kunnen de kinderen meedoen aan een leuke speurtocht!

Tentoonstelling Phiny Dick

Het boekenmuseum in Den Haag toont de strips met affiniteit. Dit is overigens niet de eerste keer dat zij dit doet. Aan de illustratrice Phiny Dick had het museum in 2012 een tentoonstelling gewijd. Ze is bekend om haar tekenwerk van Olle Kapoen en Birre Beer.

ollekapoen

Olle Kapoen van illustratirice Phiny Dick

Gaat Meermanno fuseren?

In 2011 was Meermanno in gesprek over een eventuele fusie met het Nederlandse Stripmuseum in Groningen. Door de fusie zou de mogelijkheid ontstaan om volledig bij Meermanno in te trekken en een onderdeel te worden van de vaste collectie. Echter, het stripmuseum wilde het er nog verder over hebben met de gemeente Groningen. Hierdoor werd de fusie op de lange baan geschoven.

Reacties zijn gesloten.